miércoles, 20 de enero de 2016

Premis Nobel de la Pau

Bona tarda!


Amb motiu de la celebració del Dia Escolar de la No-violència i la Pau, el proper 30 de gener, els i les alumnes de 5è hem estat parlant sobre els Premis Nobel de la Pau: en què consisteixen, quines personalitats l'han rebut i el motiu pel qual han tingut aquest reconeixement.

Tot seguit, ens hem organitzat en grups per fer el treball. Les personalitats que hem escollit han estat: Nelson Mandela, Mare Teresa de Calcuta, Martin Luther King, Malala Yousafzai i Barack Obama. Després ho explicarem a la resta de companys de classe.




El Dia Escolar de la No-violència i la Pau va ser declarat per primera vegada l'any 1.964, per recordar l'aniversari de la mort de Mahatma Gandhi.



Els objectius del Dia Escolar de la No-violència i la Pau són:

• Sensibilitzar sobre la pau entesa com a molt més que l'absència de guerres i baralles.
• Conèixer i familiaritzar-se amb els conceptes d'amor universal, de no-violència i de pau positiva, així com amb els procediments de reivindicació no-violenta dels drets humans.
• Conèixer persones i/o grups que lluiten per la pau i la justícia al món.
• Incidir en aprendre a resoldre els conflictes de manera pacífica i dialogant, és a dir, expressant les opinions de forma tranquil·la, clara i ordenada.
• Compartir una estona amb la finalitat de celebrar i recordar que volem ser persones de pau.

No hay comentarios:

Publicar un comentario