Avui és l'últim dia de trimestre, així que hem organitzat un dia molt especial!
Primer hem parlat de les nostres tradicions i hem descobert d'on ve la tradició de l'ou de pasqua, el conillet i la mona.
Mona tradicional |
La mona es lliurava el Diumenge de Resurrecció i es menjava el Dilluns de Pasqua quan es reunia la família per menjar-la. Una vegada feta la comunió, l'infant deixava de rebre la Mona.
Avui l'ingredient protagonista és la xocolata i les primeres mones van aparèixer a Aragó, a Catalunya i altres regions. Amb massa de pa comú que posteriorment va passar a ser de pa de pessic. La xocolata va entrar a Europa procedent d'Amèrica per Barcelona.
Va ser a la fi del segle XIX quan va aparèixer a França el costum de fer peces de xocolata en forma d'ou.
Què interessant que és veure com tot es va adaptant a poc a poc amb el pas del temps fins a convertir-se en una divertida tradició adaptada a la nostra actualitat!Després ens hem posat "mans a la obra" a fer la nostra mona!
Mireu quina bona pinta...
No hay comentarios:
Publicar un comentario